2014. szeptember 13., szombat

"Anya, tudoood, az, amikor vágunk meg ragasztunk!"

Ez volt Samu kérése ma, hogy ilyen órát tartsunk. Szóval a technika. Sok gyereknek a tesi meg az ének, neki ez a kedvence. De hogy minek ezért külön órát tartani neki, nem értem, hiszen egész nap vág meg ragaszt, folyton bütyköl valamit. Ő kellene, hogy megtartsa a technika órát az iskolában is, rengeteg ötlete van és irtó vicces dolgokat talál ki, mindig megnevettet.
De belementem. Ha előtte matekozunk.....
Sajnos a matek valamiért nagyon nehezen megy most neki, visszaesett. Pedig nyáron már magától adott össze fejben százas számkörben. Mi történhetett?! Hanna szerint elkönyvelte magát butának, mert azt hallgatta, mennyire le van maradva a többiektől az iskolában.
Most napok óta újra a húszas számkörben dolgozunk, és azt próbálom rögzíteni a kis fejében, hogy hogyan tud mindig tízesre kerekíteni, melyik számnak melyik a párja, ami kiegészíti és ketten tízet adnak ki. Ehhez az ujjainkat használjuk, meg is beszéltük, milyen érdekes, hogy Isten pont tíz ujjat adott a két kezünkre..... Számológép, ami bioenergiával működik és mindig kéznél van :)
Ha pl azt kérdem, mennyit kell adni kettőhöz, hogy tíz legyen, akkor egyik kezünkön kinyitunk két ujjunkat, és rögtön látja, mennyi maradt zárva.
Mondókaszerűen is kántáljuk, az ujjainkat nyitogatva, hogy "egy meg kilenc az tíz, kettő meg nyolc az tíz.....", és ez tényleg sokat segített.
Ez is egy kedvenc videóm, Virágnál bukkantam rá: http://gyereketeto.blogspot.hu/2013/02/szamolas-ritmus-mozgas.html
Miután kellően kimatekoztuk magunkat, jöhetett a vágás és a ragasztás! :)
Papírkukac és rugózó békák készültek ma, persze Barnabás és Sári közreműködésével. Bevallom, nekem is ez a kedvenc órám......







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése